Seminarji

 

Možni so različni seminarji po predhodnem naročilu.

 

Priporočamo:

Svetovalno delo s suicidalnim klientom 


 Uspešna komunikacija z agresivno osebo Sobota, 22. april 2023

 

Delavnica je namenjena vsem, ki se v svojih odnosnih delovnih in zasebnih  okoljih občasno ali pogosteje srečujete agresivnimi vrstami vedenja svojih strank in želite pridobiti nova znanja in veščine vašega odzivanja v komunikacijskih situacijah, ki so prednostno do motivirane z jezo in besom, in morda tudi s sovraštvom.

Na seminarju boste :

1.Spoznali nekaj teorij, ki prevladujejo pri razumevanju agresivnih vedenj pri človeku s poudarkom na tiste, ki so del ponavljajočih se doživljajskih in vedenjskih obrazcev 

 

2. Posebno pozornost bomo namenili emocionalnemu spektru, ki spremlja in je del motivacije agresivnih besednih in vedenjskih dejanj tako agresivnih kot pasivno agresivnih, naznačili njihove morebitne psihosomatske in odnosne posledice in . ( po nekaterih uradnih ocenah umre letno v razvitih državah zaradi povišanega krvnega pritiska 15 milijonov ljudi, velik del te številke odpade na neustrezno ravnanje posameznikov s svojo jezo in besom. Kronično neizražena ali neustrezno izražena jeza ima lahko tudi neposredne dinamične sindromske vplive na nekatere vrste konstantnega stresa ipd. Prizmatiko razumevanja procesa komunikacije z agresivno osebo bomo obravnavali predvsem z vidika odnosnih potreb, ki jih le vzbuja in v relevantni meri nezavedno želi vzbuditi pri naslovniku. Učenje bo potekalo preko predavnj, vaj, njihove analize in diskusij.

 

3. Udeleženci boste prejeli potrdilo o udeležbi, ki ure seminarskega učenja kvalificira kot del profesionalnega  usposabljanja  v   transakcijski analizi oziroma transakcijsko analitični psihoterapiji.

 

Seminar bo izvajal Učitelj in supervizor transakcijske analize-psihoterapevtskih aplikacij Martin Bertok TSTA-P.

 

 

Vabljeni  k prijavi po e pošti na naslov: info@ipta.si  do 8 dni pred pričetkom seminarja, ki bo potekal v prostorih inštituta za psihoterapijo transakcijske analize v Ljubljani  na naslovu: Ob Ljubljanici 26A. in bo potekal od 9.00 ih do 18.00 ih. Odmor za kosilo 13.00-14.30

 

Predsednica Društva Odstiranja

Irena Fras Dipl. soc. del.

 

 

Struktura poteka seminarja:

 

 

 

  1. Prihodi, pozdravi
  2. O razlogih, za izbrano seminarsko temo predvidenem poteku in učnih ciljih

Dogovor o diskretnosti skupine

 

  1. Uvod: Prevladujoče teorije agresivnosti (Freud, behavioristične teorije, humanistična psihoterapija, sociološke teorije… usmeritve k literarnim virom) 

 

  1. Emocionalni spekter agresivnosti in relacijsko odzivanje:Jeza močna jeza,. Bes, simoblizirani sovražni impulzi, sovraštvo.

 

  1. Vaje vzpostavljanja kontakta v različnih fazah in stopnjah agresivnega vedenja in resolucijskega ravnanja.

Seminar bo potekal od 9.00 do 18.00 ure v prostorih Inštituta za psihoterapijo transakcijske analize ob Ljubljanici 26a v Ljubljani 22. 4. 2023.

 

Kotizacija znaša 150.00 eur

Prijave sprejemamo do 14.aprila na info@ipta.si ali po telefonu 041 789118

 

Seminar je organiziran v okviru društva Odstiranja

 

Martin Bertok TSTA - Psihoterapevt

Ta spletna stran uporablja piškotke Beri naprej ...